Basisschool Talentum
Sloop van het oude schoolgebouw en nieuwbouw

Sloop van het oude schoolgebouw en nieuwbouw

Op het moment dat wij de kick off hadden op 22 november 2022 in onze tijdelijk schoolgebouw, was de firma Lagermaat al bezig met de sloop. Met enige regelmaat gaan we met de leerlingen kijken naar de voortgang. Want hoe interessant is dat? Netjes slopen, afval sorteren, machines gebruiken, veiligheid en samenwerken, het is er allemaal te zien. Hieronder is de voortgang te volgen van de sloop van het gebouw. Klik op de plaatjes voor een pop-up. De nieuwste ontwikkelingen staan bovenaan.

12-05-2023: Na twee weken meivakantie komen we weer terug op school. De omgeving is groener en bij de nieuwbouw is er al weer verder gebouwd: de trappen zitten al in het gebouw. Nog eventjes en we vieren het volgende hoogtepunt: het hoogste punt!

21-04-2023: Na voorbereidende werkzaamheden stond in no time de stalen constructie. Niet veel later deze week lag de vloer van de begane grond er in, lag het dak er al op en zijn de eerste wanden al geplaatst. Hieronder zijn de contouren van het nieuwe gebouw al goed te zien. 
https://youtube.com/shorts/eng10DAAIAI (filmpje)

05-04-2023: We zijn weer in een nieuwe fase beland. De fundering ligt in. En voor het laatste deel er op werd gelegd, hebben we met school een goedgevulde tijdcapsule met een groep leerlingen (1 van iedere groep) onder de fundering verstopt. Zie de foto's hieronder voor een impressie: Samen bouwen we verder aan de school!

16-03-2023: We zijn weer een maand verder. We zijn ondertussen halverwege de aanleg van de fundering. 

10-02-2023: De afgelopen weken waren een beetje grauw. Er waren ook niet grote verandering te zien. Tot aan deze week. Op de foto kun je goed zien dat het bouwvlak nu klaar is gemaakt. Nog even en dan weer een volgende stap richting onze nieuwbouw.

In de week van 16 januari werden de laatste stukken van de fundering uitgegraven. Op het terrein zijn al bouwketen geplaatst en werden alle restanten op een hoop gegooid. Verder is er gekeken naar welke speeltoestellen nog goed bruikbaar kunnen zijn voor de ontwikkeling van ons groene schoolplein. Er staan niet alleen kale hekken; er zijn er 2 met een mooi groot doek. Daarop is ons nieuwe gebouw te zien. 

In de week van 19 december is er niet veel over. Er is in deze week veel opgeruimd, is er werk gemaakt van de fundering en zijn de muren van de laatste lokalen neergehaald. Hieronder zijn die nog net te zien.

In de week van 16 december gingen we 2 keer kijken. Op de tweede dag een wereld van verschil. Nog enkele lokalen te gaan...

 

(En weg is de verdieping.)

https://youtube.com/shorts/79J5Dn-k6jM 

In de week week van 9 december was al een deel van de school verdwenen en werd er werk gemaak van de 1e verdieping. 

In de week van 5 december verdween er steeds meer van ons bekende gebouw. 

In de week na ons sloopfeestje werden al enkele lokalen gesloopt. 

Eerst werd de binnenkant gestript.

 

 

Koning Karelpad 12
3813 HC Amersfoort

LET OP: PER 22-11 is ons adres:
Koning Karelpad 2 

033 - 472 06 34
Mail ons